lördag 28 augusti 2010

Helgmys

Igår var jag i Göteborg i jobbsyfte men hann med en runda på stan i mina favoritbutiker och lunch på bästa da Matteo. Jag fick med mig fina blommor från blomsteraffären i Viktoriapassagen, en efterlängtad ekollonvas från Tinna och underbara band från Grönbergs som jag ska ha till mitt Tant Johanna projekt. Jag var även på Norrgavel där jag köpte något jag velat ha länge, men det visar jag i ett senare inlägg...

tisdag 24 augusti 2010

Nya skor


Dessa skor från Blundstone har anlänt till Modefabriken och ett par bruna har fått följa med mig hem. Jag gillar denna jodhpurs modell och har sedan tidigare de klassiska R.M Williams i svart som jag har använt mycket, så nu hoppas jag att dessa blir lika älskade...

måndag 23 augusti 2010

Plåtar


En gammal musikaffär i staden ska lägga ner och säljer nu allt i butiken. Jag hade spanat in en gammal registreringsskylt som lång i skyltfönstret med brydde mig aldrig om att gå in utan gick hem och berättade om mitt spanings fynd. Några dagar senare kommer Adam hem med tre stycken som ägaren hade tagit fram åt honom, varav en var den som jag hade spanat på! Nu vet jag inte riktigt var vi ska ha alla men "min" behåller jag nog här hemma så får Adam ta med de andra till butiken...

lördag 21 augusti 2010

Ebbas lasagne och kantarell bruschetta

I senaste Elle mat & vin är Ebba von Sydow med och delar med sig av sitt recept på öppen lasagne med spenat och ricotta. Jag lagade detta i veckan och det blev hur gott som helst! Utöver lasagne hade jag parmaskinka, magnefico salami, grönsallad och ostar. Recept hittar ni här!
Nu när det är kantarell säsong får vår vanliga fredags tomat bruschetta konkurrens av kantarell bruschetta. Jag steker schalottenlök och kantareller i smör och smakar av med salt och peppar, sedan rostar jag skivor av lantbröd i stekpanna med olivolja och smör och fördelar ut kantarellerna på brödskivorna och hyvar parmesan över. Så gott!

torsdag 19 augusti 2010

Vårt kök


Idag mår jag lite bättre så jag har orkat upp ur sängen idag och tagit lite bilder av vårt kök med min nya kamera. Har inte riktigt lärt mig den än men jag hoppas på att kunna ta fina bilder snart. 
Eftersom att vi bor i en hyresrätt får vi göra det bästa av situationen för att undvika att lägga ut för mycket pengar. I vårt kök från 70-talet har vi valt att ta bort köksluckorna från överskåpen, hyresvärden hade som tur var bytt ut det gamla kaklet till vanligt vitt och målat över trälaminatet med vit färg innan vi flyttade in. Trots att lägenheten renoverades någon gång på 70-talet har mycket orginal detaljer sparats. Spegeldörrar, fönster, golv, element, lister och kopparskyddet på golvet vid spisen har fått vara kvar, det tackar jag för!

onsdag 18 augusti 2010

Renoveringsbehov


Jag ligger hemma och är sjuk, har fått någon typ av tråkig influensa. Så fort jag ska resa mig känns det som att jag ska svimma så det innebär att jag ligger i sängen med datorn på magen och bara slösurfar, sover ibland och dricker lite blåbärssoppa.
Jag har bland annat hittat detta fina hus via Solrum, som jag inte riktigt kan släppa... Oj, vad fint man skulle kunna göra! Trädgården vill jag knappt ens tänka på, den är säkert sådär övervuxen och härlig med gamla fruktträd. Tråkigt bara att läget inte är så bra och att vi verkligen inte letar efter hus just nu.

tisdag 17 augusti 2010

afswedala



Dessa fina pressbilder är från det nystartade varumärket afswedala som lanseras nu i höst. Kollektionen består av bäddset för både vuxna och barn och har fina detaljer såsom volanger, knappar, brodyr och korsstyngsbroderad text. Ett stort plus är att alla produkter dessutom är tillverkade i 100% ekologisk bomull. Varumärket har sitt kontor i textilstaden Borås och hämtar sin inspiration från just Svedala. Jag gillar idén och av bilderna att döma verkar det vara jätte fint!

måndag 16 augusti 2010

Tavelvägg

Foto: Sköna hem
Foto: Fridas fina
Foto: Fridas fina
Foto: Svenssons i Lammhult

Foto: STIL - Inredning & Design
Foto: Ditte Isager

Foto: Sköna hem
Foto: Sköna hem
Jag gillar att samla tavlor och vackra ting i grupper, på ovan bilder finns massor med inspiration att hämta. Mina bästa tips för en fin tavelvägg är att man helt enkelt inte ska tänka efter så mycket och kanske göra det möjligt att ändra om lite efter humör och årstid, då kan tavellister ett bra alternativ. 
Det behöver inte alltid vara spikraka linjer och en tavla kan även vara fin stående på golvet. Var inte heller rädd för att hänga upp annat bland tavlorna, det kan vara en bokstav, ett fint kort,  en klocka eller ett gammalt smycke. Ett säkert kort är att enbart ha svartvita foton i svarta och vita ramar, det ger ett lite lugnare och renare men effektfullt intryck.

söndag 15 augusti 2010

Drömkök

Helkaklade väggar, bänkskivor i carraramarmor, rostfri gasspis, stor fläktkåpa, två inbyggda diksmaskiner, dubbel diskho vid fönstret, mycket arbetsytor och några udda detaljer...

Jag har massor med bilder på olika typer av kök som jag gillar och som inspirerar mig, det är en salig blandning av stilar men om jag tvingar mig själv till ett välja en favorit blir det detta. Jag gillar mixen av nytt, gammalt och känslan av ett restaurang kök.
Köksinredningen kommer från HTH och på andra sidan köket finns glasade vitrinskåp med spanjolettlås från Nacka Byggnadsvård.

Bilder från Elle Interiör

Favorit frukost


Detta är den bästa frukosten jag vet! Vaniljyoghurt med färska bär och nötströssel från OlofViktors, egenbakat bröd med philadelphiaost och parmaskinka, ägg, lemonad och kaffe. Brödet är superlätt att baka, det behöver inte ens jäsa och är så gott och nyttigt.
Lova att testa om ni tror att det faller er i smaken, man kan också ha i torkade aprikoser istället för fikon - recept hittar ni här!

lördag 14 augusti 2010

Ny webbutik - gotlandsliv


Caroline som driver bloggen golandsliv har tillsammans med sin man öppnat en webbutik under samma namn. Här hittar man en mix av gammalt, nytt och egentillverkat. Allt går i den industriella, gotländska och lite ruffare stilen så detta är webbutik som sticker ut lite bland alla gulligt lantliga. Väl värt ett besök med andra ord!

fredag 13 augusti 2010

Sensommar piff


Första veckan på jobbet efter semestern är avklarad och jag går och plockar och piffar här hemma. Läshörnan i kontoret har blivit lite sensommar fixad med fårskinn, ringblommor från mammas trädgård och den fina Mirakel kudden.

tisdag 10 augusti 2010

Österlen



Första natten bodde vi på Kafferosteriet på Österlen - det var super bra! Hotellet är inrett med vackra norrgavel möbler och har underbar frukost buffé ekologiskt närproducerade produkter. På gården finns också ett kafferosteri som är under uppbyggnad men som är i full gång så det doftar verkligen gott!

Utsikten och omgivningarna kring Ales stenar är helt otrolig så ett besök där är bara ett måste.



Vi stannade till på OlofViktors som är ett utav mina favorit fika/mat ställen. De har jätte goda mackor och bullar bakade på surdeg och i år hade de även hemmagjord glass! Vi köpte med oss surdegslimpa, knäckebröd och gott fiber, frö & nötströssel som de serverade på hotellfrukosten.


Kunde inte låta bli att fota denna gamla nerlagda bilverkstad. Jag älskar gamla hus och lokaler som ser övergivna ut, jag börjar genast fantisera om hur jag skulle kunna göra iordning och inreda det. 


Vår andra natt bodde vi på gemytliga Hörnan på Brantevik med utsikt över havet. Här är rummen inredda i mer romantisk stil med gamla möbler och detaljer, frukosten serveras i matsalen som ligger intill lanthandeln så det är verkligen mysigt.


Brantevik är vår favorit på Österlen...